Wist je dat wegwerpluiers het derde grootste consumentenartikel zijn op de stortplaatsen en 30% uitmaken van niet-biologisch afbreekbaar afval? De enige andere items die de hoeveelheid disposables op stortplaatsen overtreffen zijn kranten en drank- en voedselcontainers. Hoewel het lijkt alsof een individueel kind niet veel bijdraagt ​​aan die cijfers, creëert elke baby die wegwerpluiers draagt ​​ongeveer 2000 kilo afval in de loop van twee jaar. Het duurt honderden jaren voordat wegwerpluiers ontbinden bij blootstelling aan zonlicht en lucht. Luiers worden op stortplaatsen gedumpt, afgedekt en helemaal niet blootgesteld aan zon of lucht. Niemand weet hoeveel honderden of zelfs duizenden jaren ze daar in zouden kunnen liggen.

Baby’s zullen tussen de 6.500-10.000 luiers gebruiken voor de zindelijkheidstraining tot ongeveer 30 maanden oud. Wist je dat een wegwerpluier voor een groot deel uit olie bestaat? Olie is de grondstof voor polyethyleen plastic in disposables en het kost ongeveer 1 kopje ruwe olie om het plastic voor 1 wegwerpluier te maken. Als je dat een beetje verder onderzoekt, in de veronderstelling dat je minstens 6.500 luiers gebruikt, betekent dit dat het ongeveer 1.625 liter olie kost om voor je baby dertig maanden luiers te maken, met uitzondering van de olie die betrokken is bij de productie en levering van de luiers. Bovendien, als het giftige afval en het verkeerd gebruik van olie niet erg genoeg zijn, zijn wegwerpluiers ook giftig voor uw baby. De slecht ontwikkelde buitenste huidlaag van baby’s absorbeert ongeveer 50 verschillende chemicaliën als je wegwerpluiers, -doekjes en standaard babyproducten gebruikt. Dit kan sterk worden verminderd door het gebruik van katoenen luiers en natuurlijke babyproducten.

Nu is het tijd om over te schakelen naar biologisch afbreekbare en natuurlijke luiers voor je baby. Bambyo-luiers zijn verkrijgbaar in 5 maten (geschikt voor peuters tot 20 kilogram). De luiers hebben een uitstekende absorptie door de onmiddellijk absorberende ADL-laag. Het T-Shape ontwerp en de omringende elastische tailleband zorgen voor een perfecte pasvorm. De dunne kern van 3 mm past daarom perfect bij de gevoelige en gevoelige babyhuid. Bovendien zijn de luiers uitgerust met gouden dubbele bogen (exclusief patent) voor het kruis en de benen. Deze dubbele bogen zijn zorgvuldig op maat gemaakt en zorgen ervoor dat er geen dwarse druk op de benen is zodra de baby gaat poepen of plassen. Op deze manier voorkomt de luier de ontwikkeling van boegbenen. De speciale Aloë Vera-laag zorgt voor de huid van het kind en geeft irritatie en onaangename geurtjes.