Wasgoed dat wacht om gewassen te worden, het lijkt wel de oneindige klus! Nog meer als je kleine kinderen hebt die rondrennen en vies worden.
Belangrijker dan de vuile vuile was zijn echter de schadelijke chemicaliën in wasmiddel en wasverzachters. Maar hoe krijg je zachte was, zonder chemicaliën te gebruiken?

Ooit afgevraagd wat er in deze wasmiddelen en wasverzachters zit? Laten we eens kijken!

1. SLS / SLES. Oorspronkelijk ontwikkeld als ontvetter voor garagevloeren. Het ontsteekt huid, ogen en longen en beschadigen interne organen.

2. Fosfaten. Blootstelling aan fosfaat kan zorgen voor hart- en vaatziekten, hartziekten, osteoporose en overlijden.

3. Formaldehyde. Verhoogt het risico op kanker en veroorzaakte plekken van afstervend weefsel.

4. Chloorbleekmiddel. De meeste mensen weten niet hoe gevaarlijk chloorbleekmiddel is. Chloorbleekmiddel veroorzaakt ernstige brandwonden aan huid en ogen, blindheid, longoedeem en ademhalingsfalen.

De was gaat nergens heen, dus neem vooral even de tijd om op zoek te gaan naar alternatieven voor deze schadelijke producten en te voorkomen dat de chemicaliën die door je lichaam worden opgenomen, toenemen.

Hoe krijg je zachte was, zonder chemicaliën te gebruiken?

Je kunt nog steeds superzachte en geparfumeerde was hebben, zonder je lichaam bloot te stellen aan vreselijke giftige chemicaliën dankzij Nellie’s Lamby Wool Dryerballs!

Deze zijn gemaakt met 100% pure Nieuw-Zeelandse wol, dus geen rare chemicaliën! Ze verminderen de droogtijd door uw kleding sneller te laten drogen, zodat u energie en geld bespaart. Ze verminderen ook kreukels, terwijl uw kleding zacht wordt. Bovendien zijn ze vrij van chemicaliën en gaan ze ongeveer 2 jaar mee.

Als je liever een geurtje aan je wasgoed hebt zijn de geparfumeerde wol-droogballen een optie. Deze bevatten pure etherische oliën en zijn verkrijgbaar in Citrus, Lavendel en Simply Fresh.

De geur gaat ongeveer 50 ladingen mee, zodat je kunt genieten van de chemische vrije natuurlijke geur. We raden aan om één geparfumeerde wollen bal met vier ongeparfumeerde wollen ballen in de droogtrommel te doen de droogervaring te verbeteren.